19:30

Pajala IF

Referat: Team Kalix - Pajala IF

Smita tidigare från jobbet, krassliga spelare, stressa med middag och iväg till Kalix för tisdagsbortamatch. Inga problem för Pajalas innebandytjejer.

Vi börjar piggt. Får ett frilage i första bytet och ett öppet mål i tredje. Tyvärr går inte bollen in. Istället tar Kalix över mer och mer. De får utdelning 9.57 då de bryter in bakifrån målet och trycker in 1-0. Fortsatt Kalixtryck efter målet men vi står emot. I slutet av perioden dribblar Jani bort två motståndare och hittar in till Emma centralt som får på säsongens (?) backhand till 1-1. Tid 18.37. Skott: 10-3

4.57 in i andra står vi och sover lite och en motståndare kan enkelt knalla in från hörnet och göra 2-1. Spelet i andra är jämnare. Båda lagen hittar många skottlägen. Skillnaden är att de har mycket högre procent då det kommer till att träffa målet. Bollen dansar på mållinjen på ett Evvisskott. Vi får ett bortdömt mål för......jaaa vadå? Konstigt beslut. 11.09 kommer kvitteringen. Inka vänder bort två motståndare och passar snyggt till syster Viola som skottar in 2-2 lågt i bortre hörnet. Med drygt 5 min kvar av perioden inträffar en av de märkligaste situationer jag varit med om. Bollen går ut över sargen djupt i Kalix zon. Sargen går sönder, men domaren gör inget "time-outtecken". En Kalixback sätter bollen på plats och skickar iväg en långboll. En ensam Kalixforward plockar ner bollen och tittar upp och upptäcker att vi varken har backar eller målvakt på planen. Hon gör förmodligen sitt enklaste mål någonsin. Vad hände där? Vi har en lysande kviteringschans i slutet av perioden, men tyvärr går skottet utanför. Skott: 17-11

Även tredje perioden är en jämn period. Vi kviterar 3.49 då Viola snappar upp en retur. Efter målet är det mycke kämpa och lite skönspel från båda håll. Båda lagen skapar ett par giftiga lägen till ett avgörande. Jag tycker vi är aningen närmre ett mål än Kalix. Inget av lagen lyckas göra fler mål under ordinarie tid och matchen går till sudden. Skott: 14-7

Sudden hinner bara bli 34 sekunder gammal innan vi tappar markering på en back som smyger upp i slottet och matchen är över. Surt!

Vi krigar och sliter jättebra matchen igenom. Täcker mängder med skott och tar hemjobbet trots trötta ben. Det som gör att vi inte lyckas ta hem denna täta drabbning är vår ineffektivitet vid klara målchanser samt en del tveksamma insatser vid ett par av målen. Det är små detaljer som avgör jämna matcher. Jag tycker samtliga gör en bra match, men jag vill som vanligt hylla några lite extra. Elin spelar bra i målet. Förutom vätskepausen vid deras 3-2 finns inget att klaga på. Henta är urstark i närkamperna. Jani visar finfina offensiva kvalitéer från sin backplats. Emma sliter otroligt hårt och gör ett fint mål. Örjan går till Evvis för hennes uppoffrande arbetsinsats, fina framspelningar och det possitiva peppandet som lyfter laget.